Életetek legjobb otthoni masszázsa

Egy jó masszázs olyan érzés, mint egy szerelmes levél az egész testnek. Korábban már írtam arról, hogy azok a párok, akik egymást masszírozzák egyfajta mély kötődést alakítanak ki egymás között. Ez alkalommal viszont azt mutatom meg, hogy néhány egyszerű trükkel és kedves kis gesztussal, hogyan tudod ezt az élményt méginkább feledhetetlenné varázsolni!

Vajon mi a legcsodálatosabb otthoni masszázs receptje?

1. A tökéletes hangulat megteremtése

Sokan gondolják azt, hogy egy igazán jó masszázshoz elengedhetetlenek a drága és megfizethetetlen kellékek. De ez nem igaz! Nagyszerű élményben lehet részetek ezek nélkül is!

Először is, hozz létre békés és szeretetteljes környezetet. Már azzal megalapozhatod mindkettőtök hangulatát, ha odafigyelsz néhány romantikus elemre. Gondolok itt a fényekre, az illatokra és a zenére. 

A masszázsban szerintem az egyik legnagyszerűbb dolog, hogy tulajdonképpen szinte minden érzékszervünket bevonhatjuk és kényeztethetjük. Ezáltal pedig pillanatok alatt olyan nyugodt és relaxált állapotba kerülhetünk, melyre valljuk be nagyon sokszor vágyunk.

A masszázshoz válogassunk kényelmes, puha párnákat, olyanokat, amin kellemes akár hosszabb ideig is ülnünk. Ezekről egyébként, a videó kurzusomban is beszélek (LINK).

Fontosnak tartom még azt is, hogy gondoskodjunk a megfelelő hőmérsékletről. Mert nincs annál rosszabb, mint mikor mind a ketten fáztok, és nem meritek a másiknak elmondani. Kommunikáljatok folyamatosan, hiszen ez tulajdonképpen tényleg kettőtökről szól!

2. Gyertyák és füstölők

Ne csak arra figyeljünk, hogy milyen gyertyákat vásárolunk, hanem arra is, hogy a kellemetlen elektronikus zúgásokat, fényeket megszüntessük. Ha lehet kapcsoljuk ki a számítógép képernyőjét, a villogó LED-lámpákat, és ne felejtsük el a mobilokat is lenémítani. 

Ha szeretnénk, gyújtsunk gyertyát, égessünk füstölőt, vagy illóolajokat is használhatunk. De azért ne essünk túlzásba, ez különösen igaz az illatokkal kapcsolatban. Nem biztos, hogy minden ami számunkra kellemes, az a párunknak is az lesz, illetve fordítva. Próbáljuk megtalálni, esetleg közösen felfedezni azokat az illatokat, melyek mind a kettőnkre pozitív hatással vannak. 

3. Masszázsolajok

Alapvetően használhatunk illatmentes olajokat is, de ma már számtalan típusú és illatú kapható belőlük is. Itt is érdemes kísérleteznünk, hiszen nem mindegyikre ugyanúgy reagál a szervezetünk. 

Mindenképpen azt javaslom, hogy olaj nélkül ne kezdjünk hozzá a masszírozáshoz, mert enélkül esetleg fájdalmat okozunk partnerünknek. Sokkal könnyebb, ha a kezünk könnyedén tud siklani a párunk bőrén. Próbáljuk ki, és teszteljük le, mely érintések kellemesebbek számukra. Fedezzük fel egymás testét, és egymás vágyait!

Ha olyan olyan mellett döntenénk, mely illatanyagot is tartalmaz, sok esetben már annak a belélegzése is nyugtató hatású.

Arra is van lehetőségünk, hogy egy semleges hordozóolajhoz (kókuszolaj, szőlőmagolaj, édes mandula) keverjünk kimondottan masszázshoz javasolt illóolajat. Így lehetőségünk van ezen a téren is kalandozni. Itt is figyeljünk a mértékre, mert sokszor néhány csepp is bőven elegendő!

Közkedvelt illatkombinációk, a teljesség igénye nélkül:

  • Az édes narancs és a neroli segít feldobni a hangulatot.
  • Az ilang-ilang és a rózsa fokozza az érzékiséget.
  • A levendula mindig nagyszerű út a kikapcsolódáshoz.

4. Figyeljünk minden érzékszervre!

Válasszunk olyan zenét, amit a párunk is szeret. Ez is teljesen változó, hogy kire milyen típusú zene milyen hatással van. Vannak akik a meditációs zenéket szeretik, mások olyan hanganyagokat, amiben például az eső vagy óceán hangja hallható.

A zene egyébként nem csak a relaxációban segít, hanem kellemes lehet a ritmusára masszírozni. 

5. Kommunikáljunk!

Hogy a masszázs során kinek mi esik jól, ez teljesen egyénfüggő. Ezért is fontos, hogy folyamatosan beszéljük meg a partnerünkkel, hogy melyek azok az érintés típusok, amik jól esnek, melyek azok, amik nem. 

Azt is fontos szem előtt tartanunk, hogy ami nekünk jól esik, az nem biztos, hogy a párunknak is a kedvence lesz. Vannak akik a gyengéd érintéseket szeretik, míg mások az erősebbeket. Fontos, hogy mindig legyünk őszinték, hiszen csak így lehet részünk tökéletes masszázs élményben. 

Ha pedig minket masszíroznak, akkor is igyekezzünk mindig jelét adni annak, ha valami jól esik. Bátorítsuk partnerünket nyugodtan, hogy nagyszerű érzés, amit csinál! 

Végül pedig a legfontosabb, hogy ne felejtsük elengedni és jól érezni magunkat! Próbáljunk kikapcsolni, és hagyatkozzunk az intuíciónkra. Ahelyett, hogy azon gondolkoznánk, mit tegyünk, csak érezzük, és élvezzük ki az együtt töltött időt!

Remélem sikerült meggyőznöm titeket arról, hogy mennyire nagyszerű élmény lehet egymás masszírozása, akár otthon is. 

Picture of Rátkai-Orbán Vivien

Rátkai-Orbán Vivien

Tetszett a cikk?

Akkor lehet ezek is tetszeni fognak...

Masszázs, mint szeretetnyelv

A legtöbben biztosan hallottatok már Dr. Gary Chapman könyvéről, Az 5 szeretetnyelvről. A szeretetnyelv az a mód, ahogyan az emberek